Persoonlijk

pagina_persoonlijk2_header_intens.jpg

Guus Hustinx


• Verbinden in plaats van verdelen
• Insluiten in plaats van uitsluiten

Als je kijkt vanuit de grotere systemen waar we allemaal onderdeel van zijn dan blijkt de werkelijkheid er ineens zo anders uit te zien. Dan zie je plots verbanden en patronen. Dan zie je de grotere dynamiek. In die dynamiek ligt de kern voor verandering besloten. Het is mijn passie om samen met betrokkenen naar die dynamiek op zoek te gaan en die transformatie te creëren die een positieve beweging op gang brengt.

Mijn ideaal is een wereld waarin we tegenstellingen transformeren tot nieuwe hulpbronnen en waarin we ongekende vermogens ontwikkelen en inzetten. Waarin we tot uitersten gaan om samen te werken en krachten te bundelen om een duurzame en rechtvaardige samenleving te bouwen. Mijn bijdrage daaraan is om de dynamiek zichtbaar te maken waar mens, organisatie en maatschappij in zitten. Om concrete oplossingen en methoden te ontwikkelen, om transitieprocessen te faciliteren.
Ik zie mezelf als inspirator en sponsor. Ik geloof dat als mensen werkelijk hun verantwoordelijkheid nemen er wonderen ontstaan en bergen verzet worden. Concreet begeleid en faciliteer ik teams in hun zoekproces, begeleid ik systeemwerkplaatsen en publiceer ik over relevante ontwikkelingen en methoden. Ik doe dat door uit te dagen, patronen te onderzoeken en te verhelderen, nieuwe keuzes zichtbaar te maken en door liefdevol te confronteren.

Guus Hustinx studeerde stadsvernieuwing aan de TUE, werkte als projectmanager en adviseur en in diverse directiefuncties. In 1995 maakte hij de overstap naar training en coaching, studeerde NLP bij het IEP in Nijmegen en behaalde zijn NLP-trainer en NLP-consultancy certificering aan de NLP-University in Santa Cruz, CA. Later verdiepte hij zich ook in het veld van systeemopstellingen. Hij ontwikkelde het ‘Speelveld der Verandering’, een model om organisatie- en veranderingsvraagstukken te analyseren en effectieve interventies te kunnen plegen. Hij is coauteur van het boek ‘Voorbij je eigen wijze: effectief communiceren met metaprogramma’s in professionele relaties’, hij is auteur van het boek: ‘Ecologisch veranderen van organisaties, Speelveld der Verandering’. Samen met anderen schreef hij: ‘Hoe je met NLP….’, een praktijkboek over de toepassingen van NLP. Hij publiceert artikelen en schrijft regelmatig columns vol verwondering over organisatieverandering en maatschappelijke ontwikkelingen. Guus is een natuurliefhebber en bergsporter die graag in bergen en bossen, klimt, loopt en fietst.

Mieke Laarakkers


• Co-creëren in plaats van soleren
• Verbinden in plaats van uitsluiten

Hoe kan het dat we ondanks dat er voldoende is om iedereen een menswaardig bestaan te laten hebben, er toch zo’n puinhoop van maken? Het antwoord heb ik niet. Wel zie ik dat het een enorm complexe wereld is waarin we leven. Mijn overtuiging: Wezenlijke veranderingen beginnen bij het individu. Mijn passie is om mensen weer in hun eigen kracht te brengen, om verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, in ‘beweging’ te komen om van daaruit bij te kunnen bijdragen aan een meer rechtvaardige wereld.

Ik streef naar een wereld waarin mensen respectvol met elkaar omgaan, mensen zichzelf mogen zijn. Waarin we onze eigen en elkaars kwaliteiten volledig benutten, elkaar uitdagen en blijvend ontwikkelen. Ik zie mezelf als een sponsor en katalysator.
Heel concreet begeleid ik individuen en teams in het zichtbaar maken van wat er ‘speelt’, waar er sprake is van verstrikkingen of belemmerende overtuigingen, in het transformeren daarvan en in het vinden van nieuwe wegen. Ik doe dit door nieuwsgierig te zijn, verwonderd te zijn i.p.v. te oordelen, vragen te stellen, patronen zichtbaar te maken en nieuwe keuzes te genereren. Daarin zet ik mijn vermogen in om vragen te stellen, liefdevol te confronteren en te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik heb bewondering voor dat wat mensen ‘beweegt’

Mieke studeerde agogiek aan de HAN. Na haar topsportcarrière als handbalster werkte ze met groepen gehandicapten waarbij ze tegen de gangbare opvattingen in, vooral op zoek ging naar wat deze mensen wèl kunnen. Na enkele jaren als docent in het MBO maakte ze de overstap naar training en coaching. Ze werkte als trainer bij de contractpoot van de Hogeschool Haarlem en werd in 2001 partner bij Intens. Zij studeerde NLP bij het IEP te Nijmegen waar zij haar masters behaalde. Zij volgde opleidingen in Familie, organisatie en systeemopstellingen opstellingen en werken met trauma’s bij onder meer het Hellingerinstituut, Inge Land, Mathias Varga von Kibed en Interakt. Door het integreren van systeemopstellingen in het format van ‘het Speelveld der Verandering’ gaf zij de ontwikkeling van systemisch interveniëren in organisaties nieuwe impulsen. Zij werkte, als co-acteur, mee aan het boek: ‘Ecologisch veranderen van organisaties, Speelveld der Verandering’.
Mieke is een ervaren bergsporter die deze ervaring in al haar trajecten integreert.

Bram Hustinx


• Latente vermogens aanspreken
• Verbinden van boven en onderstroom

Wat mij drijft is het ontwikkelen van mens en organisatie. Door mensen en organisaties hun latente vermogens aan te laten spreken kunnen zij boven zichzelf uitstijgen. Ik zie mijzelf als een gids. Een gids die door vragen te stellen de organisatie en haar medewerkers hun weg naar het beoogde resultaat laat ontdekken. Die hen onderweg begeleidt en faciliteert. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat ik geloof dat er niet zoiets bestaat als “De Waarheid”. Ieder heeft zijn eigen perspectief en dat ervaart dat als de waarheid. Als gids help ik mensen het perspectief van de ander oordeelvrij te begrijpen en te doorgronden. Daarnaast daag ik mensen uit om ook vanuit het perspectief van de ander te kijken. Dit levert altijd nieuwe inzichten op. Hierdoor wordt het mogelijk om echt verbinding met elkaar te maken.

Bram heeft aan het CIOS zijn opleiding tot sportinstructeur gedaan. Al tijdens zijn opleiding is hij gestart met zijn eigen outdoor bedrijf. Naast avonturenreizen onder meer voor ouders en kinderen is hij outdoor activiteiten in gaan zetten als een middel om ontwikkelingsdoelen van mensen en organisaties te realiseren. Hij studeerde in deze periode NLP bij het IEP te Nijmegen waar hij zijn Masters behaalde. Bram heeft 8 jaar bij Schouten & Nelissen gewerkt als senior consultant leiderschap en organisatie ontwikkeling. Hij heeft de Masterstudie Human Development afgerond met als specialisatie Leiderschap en veranderkunde. Bram stijgt graag boven zichzelf uit en zoekt zijn grenzen in de natuur op door het beoefenen van kitesurfen, canyoning en freeriden.

Judith Warmerdam

Judith Warmerdam-Intens

• Vragen stellen i.p.v. conclusies trekken
• Groeipotentieel in mensen zien

Elk mens is uniek, met ieder zijn eigen bijdrage en talenten. En ook zijn eigen gebreken. Wat mij elke dag drijft, is om te faciliteren dat mensen kunnen zijn wie ze zijn. Dat ze kunnen werken en leven vanuit de dingen waar ze goed in zijn. Dat ze kunnen gaan staan voor wie ze zijn en daarom gewaardeerd worden. Dat ze praktisch handen en voeten kunnen geven aan die talenten.

Het fascineert mij dat het gedrag (dat wat iemand zegt of doet) het enige stukje is wat we als mensen van elkaar zien. Daarachter gaat een wereld schuil van wat we denken, wat we voelen, wat we belangrijk vinden en wat we geloven. Te vaak kom ik tegen dat we een ander beoordelen op zijn gedrag. Aannames doen. Conclusies trekken. Ik geloof dat de samenwerking tussen mensen een stuk prettiger verloopt als we leren benieuwd te zijn naar wat er nog meer speelt bij iemand dan alleen datgene wat je ziet en waarover je oordeelt. Om zo de brug te slaan tussen elkaar.Concreet betekent dit dat ik teams begeleid naar een betere samenwerking. We onderzoeken welke dynamiek het team in stand houdt met elkaar en wat ze kunnen doen om die te doorbreken. Ik geef trainingen om mensen te leren een meer helpende mindset te kunnen aannemen. En hoe dat hen helpt om in hun gedrag effectiever te worden. En ik ondersteun mensen met 1-op-1 coaching. Ik zie mezelf daarin als medepassagier: iemand die een stukje met je mee loopt, je vragen stelt die tot inzichten & praktische handvatten leiden. Waardoor je je weg verder weer zelfstandig kan vervolgen.

Judith studeerde Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Utrecht. Werkte in het bank- en verzekeringswezen als pensioenexpert en management consultant. Ze is goed met cijfers maar miste de mens in het geheel. In 2003 is ze NLP gaan studeren. Haar ervaring in diverse grote bedrijven combineert ze nu met haar inzichten in de praktische psychologie. Voor het IEP in Nijmegen geeft zij de NLP Practitioner Opleiding.
In haar vrije tijd sport ze graag: bootcampen, hardlopen en racefietsen, als het maar buiten is.

Lizette van de Weerd

  • Bewustwording in wie we zijn en wat ons drijft
  • Er is geen goed of fout er is alleen voorkeur

Opa Wim leerde mij al jong dat het verdomd knap is wanneer mensen met totaal verschillende achtergronden en opvoeding goed (en gelukkig) kunnen samenleven en/ of werken. De mens en zijn gedrag. Machtig mooi vind ik de verschillen en overeenkomsten. 

Wat mij drijft is samen ontwikkelen. Samen tot een betere samenleving en werking komen, elkaar begrijpen en groeien in bewustwording. Het onzichtbare zichtbaar en bespreekbaar maken. Welke patronen en dynamieken spelen er? Ik zie mijzelf als facilitator, (van Latijn facilitaire – vergemakkelijken, vereenvoudigen), iemand die de (rand)voorwaarden schept en onderhoudt waaronder zowel collectieve als individuele helings- en veranderingsprocessen op gang kunnen komen. Ik doe dat door een veilige sfeer te creëren waar iemand zich durft uit te spreken, door te spiegelen, goed te luisteren en vragen te stellen. Samen het ongemak omarmen en ontdekken wat er nodig is, voor het team of als individu, om efficiënter verder te kunnen. Concreet betekent dit dat ik teams begeleid in het uitzoomen, het zichtbaar maken van de dynamiek om vervolgens met een groter bewustzijn opnieuw keuzes te maken. 

Met een commerciële achtergrond en diverse rollen zoals accountmanager en Officemanager besloot Lizette in 2013 om alsnog Human Resource Management te studeren. Met de specialisatie verandermanagement begon er een nieuwe fase in het omgaan met veranderingen. In 2020 startte Lizette met het volgen van opleidingen aan het IEP te weten de NLP-practitioner en NLP in organisaties. Daarnaast organiseert zij Kundalini NRGY Awakening sessies; een energetische ervaring die je terugbrengt naar je ware essentie. Deze sessies dragen bij aan het bevorderen van levensvreugde en bewustwording. Ze is moeder van 2 jongens, leest, wandelt en danst graag.