Systeemwerkplaatsen

pagina_systeemwerkplaats_header_Intens

Met een betrokken groep van rond de 12 mensen uit diverse branches werken we een dag aan actuele, eigen vraagstukken. We werken in onze werkplaatsen met systeem- en structuuropstellingen. We nemen de ruimte en de tijd om de opstelling te duiden en conclusies te trekken. Het concreet maken is een integraal onderdeel van onze aanpak. We kunnen in 1 dag maximaal 5 tot 6 cases behandelen. Dat betekent dat niet iedereen zijn casus in kan brengen. Onze ervaring is dat deelnemers ook veel leren door de casuïstiek van anderen en door in opstellingen te staan als representant.
Als uitkomst van de dag mag u verwachten meer inzicht te krijgen in veranderingsprocessen, leiderschaps- en legitimatievraagstukken, inzicht in persoonlijke blokkades en oplossingsrichtingen. Ook zal uw vermogen om systemisch waar te nemen toenemen. Daarnaast is het ook een prima gelegenheid om te netwerken.
De laatste jaren werken we in de werkplaatsen met bepaalde thema’s. De deelnemers worden uitgenodigd om vooral casuïstiek in te brengen rond dat thema. Dat lukt niet altijd en urgente casuïstiek van deelnemers krijgt altijd de ruimte die het nodig heeft. De bedoeling is om een dubbelslag te kunnen slaan. De inbrengers krijgen antwoorden op hun eigen vragen. Als groep kunnen we leren door de uitkomsten van de opstellingen in het grotere thema te plaatsen, patronen te zien en conclusies te trekken.

Enkele voorbeelden van thema’s:

• Trauma’s in organisaties
• Passie, visie en missie
• Persoonlijk leiderschap